Van kleins af aan ben ik al gefascineerd door Koi. De eerste keer dat ik een Japanse Koi zag, was ik direct verkocht. De sierlijke bewegingen, de intense kleuren, het patroon. Zoiets had ik nog nooit gezien.

Tegelijkertijd nam mijn vader me van mijn 5e jaar al mee naar de Ardennen, Oostenrijk en Kroatie. Overal waar er water was, daar stopten wij. Zo kwam ik als kleine man al veel bij rivieren, watervallen en beeklopen. Het stromende water met al het leven wat zich hierin huisvestte, dat trok mij en ik kon me daar dagen vermaken. Zo begon ik thuis al zeer vroeg met het maken van kleine vijvers, maar vooral ook met watervallen en beeklopen.

Want wat is er nu mooier dan dat in je eigen tuin te hebben? Sinds 2013 houd ik mij dan ook effectief bezig met het maken van natuurlijk ogende koivijvers voor de klant. Vijvers, die aan de technische kant kloppen. Filtratie is het hart van de vijver en dient overcapaciteit te hebben. De mooie hobby werd in 2013 omgezet in een bedrijf. Klein begonnen in Waalre, en sinds 2018 gevestigd in Hamont-Achel. Al jaren speelde het beeld in mijn gedachten van het ideale Koihuis. Maar dit omzetten in de praktijk is minder makkelijk dan je denkt. Net zoals met vijverbouw, kan je het maar 1 keer goed doen.

Nu, sinds begin dit jaar ( 2020 ) hebben we een modern, gezellig, koihuis. Maar de basis hiervan, is dat het de ideale omgeving is voor onze Koi. Ook als Koi langer bij mij blijven, om wat voor reden dan ook, moeten de Koi in goede ezondheid blijven en niks van hun pracht verliezen. Met de vloerverwarming in de bassins, de ideale filtratie, verversing en zeer veel lichtinval (!) denk ik dat het mij gelukt is. Ook de Go Sanke blijven diep Beni behouden en dat is iets wat voor mij belangrijk was. Rood moet rood blijven, en liever niet oranje.

De gezelligheid en transparantie naar de klant vind ik zeer belangrijk. Iedereen is bij ons welkom! De Koihobby, is een hobby die je nooit alleen beleeft. En juist daarin proberen we iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen. Want kennis is er nooit genoeg!

Inmiddels ga ik 2 of 3 keer naar Japan, waar ik inmiddels goede relaties heb opgebouwd. Velen vragen mij wat ik nu zo mooi vind aan deze hobby, dat antwoord is voor mij simpel. Het is een oneindige hobby in alle opzichten, we leren nog steeds bij en tegenwoordig staat de tijd zeker niet stil. Dat maakt de hobby zo interessant, en tegelijkertijd ook uitdagend. En ik houd wel van een uitdaging!

En tot slot, het is en blijft mijn grote passie. De passie heb ik kunnen omzetten in een bedrijf.

Dat was mijn droom.

En dat is Terra Koi.

Terra Koi BV

Lorkendreef 3, 3930 Hamont-Achel, Belgium

+316 202 404 24

Find us at facebook